Opština Varvarin

Građevinske mašine u opštini Varvarin na više lokacija

Građevinske mašine u opštini Varvarin na više lokacija

Objavljeno: 9. maja 2022.

Građevinska sezona u opštini Varvarin uveliko je u toku, dve ulice u Gornjem Katunu i Marenovu za par dana dobiće asfalt, privode se kraju radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Maskaru, a u toku je i poslednja faza radova na izgradnji vodovodne mreže u Bačini.

Sredstvima iz opštinskog budžeta asfalt će u narednim danima dobiti ulica Dimitrija Tucovića u Gornjem Katunu, u dužini od oko 460 metara i ulica Milorada Tomića u Marenovu, takođe u dužini od 460 metara, najavljuje predsednica opštine Varvarin dr Violeta Lutovac Đurđević i dodaje da je vrednost ovih kapitalnih investicija oko 8 miliona dinara, sa PDV-om.

“Ovim kapitalnim investicija, asfaltiranjem ulica u Gornjem Katunu i Marenovu, otpočeli smo građevinsku sezonu, odnosno ulaganje u putnu infrastrukturu za ovu godinu”, rekla nam je predsednica opštine.

Lokalna samouprava je i ove godine opredelila sredstva i za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, a pored novca iz opštinskog budžeta, za kanalizacionu mrežu u Maskaru sredstva je obezbedio i Kabinet ministra bez portfelja za razvoj nedovoljno razvijenih opština, dok je za poslednju fazu za izgradnju vodovodne mreže u Bačini sredstva obezbedilo i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Predsednica opštine dr Violeta Lutovac Đurđević objašnjava da se radi o završetku izgradnje vodovodne mreže u Bačini, nakon čega će meštani dobiti vodu sa gradskog vodovoda.

“Očekujemo radove na realizaciji poslednje faze izgradnje vodovodne mreže u Bačini, sredstva smo dobili od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu u iznosu od 6 miliona dinara, sa PDV-om, s tim da je lokalna samouprava planirala radove na izgradnji vodovodne infrastrukture u Bačini, za šta smo opredelili 3 miliona, tako da je ukupna vrednost ovih radova 9 miliona dinara i sa time ćemo konačno staviti tačku na izgradnju vodovoda u Bačini, koji ćemo nakon toga pustiti u rad, kako na naše zadovoljstvo, tako i na zadovoljstvo meštana ovog sela”, istakla je predsednica opštine.

Prošle godine se krenulo sa izgradnjom kanalizacione mreže u Maskaru, a ove godine se krenulo i sa drugom fazom radova, tako da će sa završetkom radova ovo pomoravsko selo dobiti nešto manje od 2km kanalizacione mreže.

Predsednica opštine dr Violeta Lutovac Đurđević najavljuje nastavak realizacije kapitalnih investicija u 2022. godini i navodi da će u narednom periodu asfalt dobiti još nekoliko ulica, u Obrežu, Bačini, Bošnjanu.

Izvor: Temnić.Info


Scroll Skip to content