fbpx
Opština Varvarin - iz vazduha

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ ОМЛАДИНСКОМ САМИТУ “ОТВОРЕНИ СВЕТ“

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ ОМЛАДИНСКОМ САМИТУ “ОТВОРЕНИ СВЕТ“

Објављено: 6. октобра 2022.

ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗА УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ ОМЛАДИНСКОМ САМИТУ “ОТВОРЕНИ СВЕТ“

 

 

Расписује се Јавни позив за учешће 4 најбоља студента са пребивалиштем на територији општине Варварин на Међународном омладинском самиту “Отворени свет“ који се одржава  на Златибору, у периоду  од 27. –  31. 10. 2022. године,  у  организацији Фондације Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић, уз подршку државних институција и партнерских организација.

На самиту ће се окупити преко 3000 најбољих студената из земље и региона, који ће учествовати у 20 панела на различите теме са преко 150 предавача који представљају најеминентније стручњаке за сваку тематску област из земље и света.

Теме које ће бити заступљене на самиту су: лидерство, бизнис, управљање талентима, менаџмент људских ресурса, здравље, дипломатија, ИТ, безбедност, мотивација младих, фармација, култура, медији, спорт, историја, енергетика, аспекти националне културе у међународном контексту, старт-ап, привреда, туризам, пољопривреда, породица, систем вредности, док ће панелисти бити министри, највиши представници државних институција и тела, представници приватног и јавног сектора, професори универзитета, истакнуте јавне личности, представници из иностранства како из државног тако и из приватног сектора, представници Амбасада (источних и западних), невладиног сектора и фондација, стручњаци из појединих области.

Општина Варварин, у жељи да награди рад, знање, преданост науци и визији младих људи, обезбедила је неопходна средства за одлазак и боравак студената из општине Варварин на овај самит. Учешће за одабране студенте биће потпуно бесплатно и обухвата смештај на бази 4 ноћења у хотелу са три и по и четири звездице, храну на бази пуног пансиона, превоз студената на релацији Варварин – Златибор – Варварин, учешће на свим панелима и радним састанцима, свечаном отварању самита и спортско- рекреативном дану.

Позивају се сви студенти који испуњавају услове да се пријаве и буду део овог јединственог догађаја који је посвећен младима.

 

I   Услови за пријаву на јавни позив:

 

Право да се пријаве на Јавни позив за учешће на Међународном омладинском самиту “ Отворени свет“ имају следећи студенти:

  • студенти високошколских образовних установа чији је оснивач Република Србија;
  • студенти првог степена (од друге године студија), другог степена студија (мастер студија) и трећег степена студија (докторских студија);
  • студенти који су постигли просечну оцену студија најмање осам (8.5);
  • студенти који имају пребивалиште или боравиште на територији општине Варварин (најмање 5 година).

 

II      Потребна документација

 

Кандидати који се пријављују на Јавни позив у обавези су да доставе следећу документацију:

  1. Попуњен образац пријаве
  2. Уверење о пребивалишту студента на територији општине Варварин (најмање 5 година – издаје Полицијска станица Варварин)
  3. Потврда са факултета о просечној оцени током студија (8.5)

 

III      Начин пријављивања, рок за подношење пријава и достављање документације

 

Образац Пријава на Јавни позив се може преузети на званичном сајту општине Варварин или  лично, сваког радног дана од 7 до 15 часова, у просторијама Услужног центра Општинске управе Варварин, Улица Марина Мариновића, бр.34.

Пријаве за учешће по овом Јавном позиву са потребном документацијом се подносе сваког радног дана од 7 до 15 часова, у просторијама Услужног центра Општинске управе Варварин, Улица Марина Мариновића, бр. 34 лично или путем поште на адресу: Општинска управа Варварин, Марина Мариновића бр 34 са напоменом ,,Пријава на Јавни позив за учешће на међународном омладинском самиту“.

Пријава се може поднети и електронски, слањем документације на email адресу: kabinet@varvarin.ls.gov.rs

Документација која се доставља email-om мора да садржи следеће:

  1. Попуњен образац Пријаве – у Word или PDF формату,
  2. Уверење о пребивалишту – скенирано;
  3. Потврда факултета о просечној оцени – скенирано.

 

IV                Рок за подношење пријава на Јавни позив је од 06.10. до 14.10.2022. године, најкасније до 15:00 часова.

Непотпуне и неблаговремене пријаве, као и пријаве које нису у складу са условима Јавног позива неће бити разматране.

У случају већег броја пријава, предност ће имати студенти са већим просеком или вишом годином студија.

Након рока предвиђеног за достављање пријава, Комисија за избор студената са територије општине Варварин за учеснике на самиту „ОТВОРЕНИ СВЕТ“, размотриће пристигле пријаве и сачинити ранг листу коју доставља Општинском већу општине Варварин ради доношења Одлуке, која ће бити објављена на званичном сајту Општине.

 

За додатне информације обратити се Марији Брајовић, контакт телефон: 037/787 171, локал 121, моб.телефон 063 7146256 и непосредно радним данима од 7:00 до 15:00 Кабинет председника Општине или електронски на мејл адресу: kabinet@varvarin.ls.gov.rs.

Јавни позив се објављује на интернет страници општине Варварин www.varvarin.ls.gov.rs  и на огласној табли Општинске управе општине Варварин.

Текст Јавног позива 

Образац пријаве (преузми)


Scroll
Skip to content