Телефон: + 381 37 787 171
Емаил: kabinet@varvarin.ls.gov.rs
Opština Varvarin

Карате турнир “Темнић Куп” окупио више од 70 учесника из Србије и Бугарске

Карате турнир “Темнић Куп” окупио више од 70 учесника из Србије и Бугарске

Објављено: 8. јун 2024.

У Хали спортова Спортског центра “Темнић” у Варварину, а у организацији Карате клуба “Темнић”, уз подршку Карате федерације Србије и Карате савеза уже Србије и под покровитељством општинског Спортског савеза и Општине Варварин, одржан је турнир у каратеу “Темнић Куп 2024”, у коме је учешће узело више од 70 такмичара из Србије и Бугарске.

Присутне је поздравио председник Карате клуба “Темнић” Дражен Богдановић, захвалио се каратистима на одзиву првом турниру “Темнић Куп” и изразио очекивање да ће овај турнир постати традиционални, уз дружење и сваке године све већи број учесника. Пожелео је гостима леп провод у Варварину и да одавде понесу лепе утиске, али и медаље.

“Темнић Куп” је свечано отворио заменик председнице општине Варварин Александар Павић, пожелевши добродошлицу гостима и леп боравак у Варварину. “Мени је припала част да, у име Општине Варварин, отворио ово прелепо такмичење. Надамо се да ће наредних година бити још више гостију, а домаћинима, Карате клуба “Темнић”, честитао бих на одличној организацији. Желим вам пуно среће и да најбољи победе”, поручио је Павић.

Овај турнир је круна успешног деветогодишњег рада Карате клуба “Темнић”, а такмичари су се надметали у категоријама полетараца, пионира, нада и кадета. Циљ турнира је још већа популаризација каратеа у Темнићу и промоција спорта и здравих стилова живота код младих људи, а поред младих темнићких каратиста, који медаље освајају широм Србије, на “Темнић Купу” у Варварину учешће су узели и Карате клубови “Петромакс” из Софије, “014 Ваљево”, “Бор”, “Рашка”, “Озрен Сокотоп” из Сокобање, “Кнез Лазар” из Ћуприје, “Борац” из Чачка.

Свечаном отварању турнира “Темнић Куп” присуствовали су помоћница председнице општине Варварин Марија Брајовић и председник Спортског савеза општине Варварин Андрија Стаменковић.


Scroll Skip to content