Телефон: + 381 37 787 171
Емаил: kabinet@varvarin.ls.gov.rs
Opština Varvarin

Помоћ Општинске управе приликом пријаве за пензионерске картице

Помоћ Општинске управе приликом пријаве за пензионерске картице

Објављено: 11. септембра 2023.

Поштовани пензионери,

Обавештавамо Вас да подршку око пријаве за Пензионерску картицу Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање можете добити у Општини Варварин, у општинском Услужном центру на шалтерима 5 и 6, радним данима од 7 до 15 сати.

У пројекат издавања пензионерских картица, укључује се шира друштвена заједница, пре свега Влада Републике Србије, локалне самоуправе, друштвено одговорни привредни субјекти и предузетници који ће обезбедити посебне попусте пензионерима који при плаћању роба и услуга приложе Пензионерску картицу, као и јавна предузећа, привредна друштва и институције које ће да обезбеде могућност остваривања бенефита по основу бодова.

Бодове ће вам обрачунавати Фонд по свакој реализованој потрошњи за коју сте добили фискални рачун, а сваки пензионер и корисник осталих права из ПИО који је заинтересован за издавање Пензионерске картице, поднеће захтев и добиће картицу.

Пријаву можете извршити и електронски кликом на линк: zpk.trezor.gov.rs

  • Формулар за попуњавање је једноставан. За пријаву је потребна само лична карта, а читава процедура траје до два минута.
  • Картице ће се издавати сукцесивно, како буду израђиване, како би до 1. октобра сви корисници пензија који се пријаве имали своје пензионерске картице. Картице ће се преузимати на шалтерима Фонда ПИО којих има 170 широм Србије. ПИО Фонд ће обавестити пензионере телефоном или мејлом, у зависности за шта се корисник буде одлучио приликом пријаве, када њихове пензионерске картице буду у филијали спремне за преузимање.
  • Пензионерске картице су нам важне јер омогућавају бројне попусте и погодности за наше пензионере, који ће моћи да купују по јефтинијим ценама или да добијају јефтиније услуге, код компанија које покажу друштвену одговорност и прикључе се нашој акцији.
  • Свако ко се пријави за картицу имаће попусте у разним трговинским ланцима и продавницама, ресторанима, салонима, музејима, позориштима…

Scroll Skip to content