Телефон: + 381 37 787 171
Емаил: kabinet@varvarin.ls.gov.rs
Opština Varvarin

Превентивни кардиолошки прегледи 7. априла у Дому здравља “Др Властимир Годић”

Превентивни кардиолошки прегледи 7. априла у Дому здравља “Др Властимир Годић”

Објављено: 5. април 2024.

Бесплатни превентивни прегледи биће организовани и ове недеље, 7. априла, у Дому здравља “Др Властимир Годић” у Варварину, али и у близу 170 здравствених установа широм Србије. Директорка варваринског Дома здравља, др Јасмина Ракић, најављује да ће том приликом грађани моћи да обаве кардиолошке прегледе, односно ЕКГ, проверу крвног притиска, али и одређивање нивоа глукозе, триглицерида и холестерола у крви.

Она наглашава да заказивање није потребно, већ је довољно да грађани дођу до Дома здравља у временском периоду од 8 до 16 часова, без обзира да ли имају или не оверену здравствену књижицу. Кардиолошке прегледе обављаће интерниста др Миливоје Петковић, док ће у лабораторији бити мерен ниво глукозе, триглицерида и холестерола у крви.

“Болести срца и крвних судова водећи су узрок обољевања и умирања у Србији и свету. У већини случајева кардиолошке болести изазване су факторима ризика који се могу контролисати или лечити – висок крвни притисак, гојазност, пушење, недовољна физичка активност. Држава овим прегледима жели да укаже на значај превенције и да превентивне прегледе учини приступачнијим грађанима”, рекла нам је др Јасмина Ракић.


Scroll Skip to content