Opština Varvarin

Сточарима испоручен кукуруз из државне помоћи млечном говедарству

Сточарима испоручен кукуруз из државне помоћи млечном говедарству

Објављено: 12. марта 2023.

На основу уредбе Владе Републике Србије, Републичка дирекција за робне резерве извршила је бесповратну испоруку 59.760 килограма меркантилног кукуруза, у виду помоћи за 26 узгајивача млечних крава из општине Варварин, који су претходно испунили услове за расподелу.

„Као и што смо обећали, нашим пољопривредницима смо обезбедили превоз, џакирање и утовар. Набавка је спроведена у року и надам се да су произвођачи задовољни. Изашли смо у сусрет нашим сточаримаи искористићемо и ову прилику да попричамо са њима о проблемима са којима се сусрећу, где можемо да изађемо у сусрет, наравно, теме су широке, разговарамо и о плановима за сређивање атарских путева, о програмима субвенција за наредну годину, али и о увећању тих средстава“, истакао је заменик председнице општине Дејан Милановић приликом испоруке кукуруза.

У кругу предузећа „Брана ММ Комерц“ у Бачини, темнићки сточари преузели су меркантилни кукуруз, а по речима заменика председнице општине Варварин Дејана Милановића право је остварило 26 газдинстава, која чувају 249 млечних крава.


Scroll Skip to content