Opština Varvarin - iz vazduha

Темнићким пољопривредницима уручена прва решења за субвенције из локалног буџета

Темнићким пољопривредницима уручена прва решења за субвенције из локалног буџета

Објављено: 25. јуна 2021.

Интересовање за субвенције у пољопривреди у општини Варварин и ове године је велико, па је у првом кругу уручено нешто више од 200 решења темнићким пољопривредницима који су остварили право на подстицаје у пољопривредној производњи.

Ове године, уосталом као и ранијих, највеће интересовање владало је за Програм набавке пољопривредне механизације и опреме па су тако скоро сва средства за ове намене већ утрошена, док је за набавку воћног садног материјала, као и приплодних грла, остало још средстава на располагању. Такође, активан је и Програм подршке младима у руралним подручјима па ће ове године 5 младих пољопривредника добити грантове у износу од по 200.000,00 динара.

Локална самоуправа је за ове намене буџетом за 2021. годину определила 21 милион динара, а по речима председнице општине Варварин др Виолете Лутовац Ђурђевић план је био да на половини године буде направљен и пресек како би корисници тих средстава повраћај добили раније, у односу на протекле године.

“Општина Варварин је ранијих година део субвенција из локалног буџета исплаћивала при крају године, али да не би дошло до загушења самог буџета и да би наши пољопривредници били задовољнији, већ до краја ове недеље негде око 6,5 милиона динара бити исплаћено на рачуне пољопривредника који су на време предали документацију и добили решења”, истакла је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Ово је иначе први пресек, а председница општине најављује да ће већ за два месеца бити одрађен још један пресек како би правовремено било одговорено на све захтеве пољопривредних произвођача.

(Овај текст је део пројекта „Варварин – пољопривредна оаза“ који „Победа“ реализује уз подршу општине Варварин, а у оквиру пројекта којим се остварује јавни интерес у области јавног информисања на територији општине Варварин.)


Scroll Skip to content