Телефон: + 381 37 787 171
Емаил: kabinet@varvarin.ls.gov.rs
Opština Varvarin

Ученички парламент ОШ “Јован Курсула” организовао хуманитарни турнир у футсалу

Ученички парламент ОШ “Јован Курсула” организовао хуманитарни турнир у футсалу

Објављено: 6. април 2024.

У Хали спортова Спортског центра “Темнић”, а у организацији Ученичког парламента ОШ “Јован Курсула”, одржан је хуманитарни турнир у малом фудбалу, са циљем прикупљања средстава за лечење корисника Фондације “Буди хуман” Александра Ристића и три девојчице, Ирис, Инду и Ирину.

Председница Ученичког парламента, Софија Станковић, рекла нам је да су хуманитарни турнир организовали како би помогли овим младим људима, а избор је пао на турнир у футсалу највише због тога што је ова грана спорта најинтересантнија младим људима у Варварину и привлачи већи број публике, што је и шанса да се прикупе и већа средства.

“Кроз Ученички парламент, поред организације хуманитарних акција, покушавамо да решимо евентуалне проблеме које ученици имају у школи, али и да уведемо неке нове активности у програм, да уведемо што више наших вршњака у сам рад Ученичког парламента, да уведемо што више спортских, али и других активности”, каже Софија Станковић.

На турниру су учествовале екипе ОШ “Јован Курсула” из Варварина, “Драги Макић” из Бошњана, “Херој Мирко Томић” из Доњег Крчина и “Доситеј Обрадовић” из Ћићевца, а испред улаза у Халу спортова био је постављен штанд са слатким и сланим специјалитетима. Прикупљено је укупно 35.000,00 динара, на рачун Александра Ристића уплаћено је 20.000,00, а на рачун Ирис, Инде и Ирине 15.000,00 динара.


Scroll Skip to content