Телефон: + 381 37 787 171
Емаил: kabinet@varvarin.ls.gov.rs
Opština Varvarin - iz vazduha

Велики успех ученика ОШ “Драги Макић” на разним школским такмичењима

Велики успех ученика ОШ “Драги Макић” на разним школским такмичењима

Објављено: 15. април 2024.

Ученици ОШ “Драги Макић” остварују одличне резултате на бројним такмичењима, како на општинском и окружном, тако и на републичком нивоу. Недавно је освојено четврто место на Републичком такмичењу из шпанског језика, а ученици ове образовне установе се увелико припремају и за наредна такмичења.

Ученица VI разреда школе у Бошњану, Милена Аврамовић, учествовала је на Окружном такмичењу из технике и технологије, где је остварила и пласман на Републичко. Истиче да јој је учешће на такмичењу било веома занимљиво, конкуренција није била велика и очекује и добре резултате на Републичком такмичењу. “Волим да учим и да радим и немам никаквих потешкоћа у раду. Поред технике и технологије, учествовала сам и на такмичењу из српског језика и граматичке културе и ту сам на Општинском такмичењу освојила треће место, док сам на Окружном била друга”, рекла нам је Милена Аврамовић.

Њена другарица из одељења Андреа Томић ове године је била учесник школских такмичења из математике и историје, где је освојеним трећим местом обезбедила пласман на Окружно, док је на Општинском такмичењу из технике и технологије освојила прво место, на Окружном треће и пласирала се тако на Републичко такмичење.

Нина Јовановић је ученица VIII разреда, а на Републичком такмичењу из шпанског језика, одржаном пре десетак дана у Борчи, освојила је четврто место. Она се пласирана и на Окружно такмичење из српског језика и граматичке културе, али пошто су се термини поклопили, одлучила је да оде на Републичко из шпанског језика и ту остварила висок пласман.

“За мене је велико задовољство и велика част да представљам нашу школу и веома сам срећна због тога што сам допринела успеху и учврстила углед наше школе. Мени лично шпански језик најбоље иде и с обзиром да је то други страни језик, моја љубав увек је била усмерена према тим страним језицима, волим ја и енглески, али сам тај вокабулар речи шпанског језика, као и велики број правила у шпанском језику, толико ми се свиђају. Волела бих да у будућности научим још неки језик, поред шпанског и енглеског и да још више обогатим своје знање, зато што сматрам да је најважније и да је веома битно да развијамо своју способност говорења и да што више језика знамо”, рекла нам је Нина Јовановић.

Хана Прељић, ученица VIII разреда школе у Бошњану, наставила је и ове године са пласманима на бројна Окружна и Републичка такмичења, пласирала не на Републичким такмичењима из књижевности и српског језика и граматичке културе, освојила је прва места готово на свим такмичењима на општинском нивоу, а школу је представљала и на бројним Окружним такмичењима.

“Ове године сам учествовала на такмичењима из математике, географије, књижевности, српског језика и граматичке културе, енглеског језика, технике и технологије, рецитовања и још неких предмета, којих тренутно не могу да се сетим. Пошто следи пис у средње школе, потрудићу се да одрадим пријемне испите најбоље што могу, то ми је тренутно највећи фокус, зато што желим да упишем ИТ смер у Гимназији, с обзиром на то да је један јак смер и да је велика потражња за тим смером, полажем четврти пријемни испит из напредних задатака из математике, ишла сам на припреме у крушевачкој Гимназији и драго ми је што сам се заиста добро снашла, тако да за септембар месец планирам да упишем ИТ смер и да наставим са музичком школом, да упишем соло певање и, наравно, друге активности као што су глума, спорт, да наставим да напредујем у свим областима”, рекла нам је Хана.

Поред школских обавеза, она је ученица и Музичке школе “Стеван Христић”, учи клавир, свира бубњеве, а ове године је освојила и прво место на Републичком такмичењу из ликовне културе, а послала је и радове на још неке конкурсе, одакле очекује лепе вести и нове награде.

Да је Бошњане расадник талената, говори и број ученика који на скоро свим такмичењима остварују одличне резултате, али и потврђује и квалитет наставног кадра који успева да извуче сав таленат из својих ученика. Као што рече једна од најбољих ученица, Хана Прељић, мало смо поранили са посетом Бошњану, али очекујемо нове награде са нових такмичења, тако да кроз пар недеља уследиће и нове лепе вести из ове школе.

Извор: Темнић.Инфо


Scroll Skip to content